Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prva godišnjica Hip-Hop grupe Kryptonight Crew iz Tuzle (FOTO/VIDEO)

plesaci-tuzla
Preuzmite sliku

Popularno

Plesni klub “Flamenco” Tuzla uspješno postoji dvadeset osam godina gdje se svrstava o najstariji, najmasovniji i najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini, pa i šire, sa Državnim, Evropskim i Svjetskim prvacima.

plesaci-tuzla

Kryptonight Crew je Hip-Hop grupa osnovana 10.12.2011.godine i za punih godinu dana svrstava se kao mlada,uspješna,talentovana i istrajna grupa koja se bavi i izučava plesni stil Hip-Hop. Pod vodstvom trenera Asmira Rahmanovića  od samog osnivanja i prvih koraka članovi Kryptonight Crew su čvrsto stali na svoje noge sa ciljem da doprinesu značaju ove kulture na bosansko-hercegovačkim prostorima.

plesaaci-tuzla5

Plesna grupa HIP-HOP broji 24 (dvadesetčetiri) člana. U posljednjih godinu dana ostvarili su sjajne rezultate od kojih bi izdvojili:

– četvrto mjesto na Internacionalnom takmičenju u Sarajevu gdje je učešće uzelo osam Evropskih zemalja,

– prvo mjesto na Festivalskom takmičenju Modernih plesova održanog u Banjaluci,

– drugo mjesto na Državnom takmičenju također održanom u Banjaluci.

plesaci-flamencoObzirom na dobro ostvarene rezultate na dosadašnjim takmičenjima dobili su poziv od strane Austrijskog plesnog saveza da predstavljaju Bosnu i Herecegovinu na VIENNA DANCE OPEN 2013 (www.festinfo.org) koji će se održati od 11-13 januara 2013 godine.

U toku svog djelovanja članovi plesnog kluba “Flamenco” uzeli su učešće u mnogim turnirima, prezentacijama, otvaranja mnogih kulturnih objekata, predstavama, humanitarnim akcijama, KV (kvalifikacionim) turnirima, Državnim te mnogim Internacionalnim takmičenjima gdje su uvijek ostvarili zapažene rezultate.

Mladi, uporni, ambiciozni i imaju svoj cilj ali nisu dovoljno finansijski jaki da bi se odazvali na ovo takmičenje, jer su troškovi takmičenja veoma veliki. Ovim putem apelujemo na sve one koji mogu da podrže naše mlade i talentovane plesače.

Ispred redakcije Tuzlanski.ba sretan vam rođendan :)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: