Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako je prošao povratak na posao Hrvatskog milionera! (FOTO)

631108
Preuzmite sliku

Popularno

– Tako sam napeto gledao posljednja tri odgovora u kvizu da sam dobio upalu mišića – smješka se direktor Veljko Frank. – Ja nisam mogla ni gledati! – dobacila je, grleći ga, druga kolegica.

631108

Školsko se zvono oglasilo u 8.45 sati. Iz zvučnika na hodniku Gimnazije Beli Manastir zaorio je Queen i “We Are The Champions”. Leonard Mlinarić sramežljivo je izvirio iz zbornice. Stotinjak se razdraganih đaka u sekundi okupilo pred vratima i gromoglasno zapljeskalo.

Mladi profesor latinskog jezika koji je pokorio HTV-ov kviz “Sve u 7” i u džep stavio milion kuna, stajao je bez riječi. I suze su mu kliznule niz lice.

“A kad častite?”

 Svi su mu jučer željeli stisnuti ruku, i učenici i kolege, a ni jedni ni drugi nisu susprezali suze.

Na posao je 28-godišnji Leonard stigao dvadeset minuta prije svog prvog časa. Do zbornice se prošetao crvenim tepihom koji su jučer u školi postavili posebno za njega. – Mi smo mali kolektiv, ima nas 25 predavača. Svi smo jedni drugima kao rodbina – slikovit je direktor škole s ukupno 172 učenika. Novac ga, kažu nam, još nisu “žicali”.

– Nismo još osvijestili koliko je zapravo dobio! – ističu kolege. Nakon što se pribrao, Leonard je uzeo imenik 2.e razreda i pritisnuo kvaku na vratima učionice. Na ploči ga je dočekala duhovita čestitka. “Dragi profesore, svaka Vam dala! Čestitamo! P.S. Kad častite?”, ispisali su kredom, a docrtali su i osmijeh i srce.

Nasmijan, ali pomalo i zatečen tolikom pažnjom, sjeo je i otvorio imenik.

– Nemojte meni upisati jedinicu! – dobacio je glas iz zadnje klupe.

– Bit će danas teško raditi! – slegnuo je profesor ramenima. Uspjeh na kvizu učenike i nije previše iznenadio. – Znali smo da je pametan, ali ne baš toliko! – našalila se jedna učenica.

– Baš ti hvala! – snašao se profesor.

Častit će ih, odgovorio je, čim mu novac sjedne na račun.

U slavljeničkom je tonu prošao dan. Leonard je drugi milioner u njihovoj školskoj zgradi. Mira Bičanić, koja je novac osvojila na HTV-ovu “Milijunašu”, svojedobno je radila u I. srednjoj školi u Belome Manastiru.

{igallery id=”1801” cid=”133” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”10”}

Vecernji.hr / Foto: Davor Javorović/ Pixsell

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: