Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nike Junior Tour: Teniseri TK Sloboda, dominantno do šampionskih titula!

tenis-sloboda1
Preuzmite sliku

Popularno

Teniski savez Bosne i hercegovine je sa kompanijom NIKE dogovorio saradnju za 2012. godinu, tako da će određeni turniri koji se igraju u okviru Kalendara TS BiH u kategorijama 12 i 14 godina, biti u isto vrijeme dio svjetskog Nike Junior Toura.

\"tenis-sloboda1\"Turniri koji se boduju za Nike Junior Masters se igraju po Pravilniku o pojedinačnim teniskim takmičenjima Teniskog saveza Bosne i Hercegovine i biće bodovani po pravilniku o rangiranju Teniskog saveza BiH. Nakon svakog turnira bit će sačinjena rang lista Junior Toura. Nakon odigrana po tri turnira u svim kategorijama, po četiri najbolje rangirana igrača u svim kategorijama stiču pravo nastupa na završnom nacionalnom NIKE JUNIOR MASTERSU.

Pobjednici nacionalnog Mastersa stiču pravo za učešće na Svjetskom Nike Mastera turniru.

U 2012. Godini Nike Junior Masters će se održati u Club Med St Piper Majami, Florida u periodu od 3. Do 12.12.2012.

Jučer i danas (11-12.08) na terenima Teniskog kluba „Sloboda\” ispod slane Banje, održan je i prvi turnir u kategoriji do 14. Godina. Kao mnogo puta do sada mladi teniseri iz omladinskog pogona TS Sloboda su dominirali teniskim terenima pod Slanom Banjom.

\"tenis-sloboda\"

U kategori dječaka Ivgor Marinović (Sloboda), prošetao se kroz turnir te isti osvojio sa svega tri izgubljena gema na cijelom turniru. U finalnom dvoboju klupski kolega Emir Mulalić koji je također bez većih problema stigao do finala ipak se nije mogao suprostaviti Marinoviću koji je finale osvojio ubjedljivim rezultatom 6:1, 6:0.

\"tenis-sloboda2\"

U kategoriji djevojčica, domaća igračica Berberović Nefisa je također prilično lako stigla do šampionske titule. U finalnom susretu Berberović se sastala sa Draganom Radišić (Prijedor) te joj prepustila svega tri gema u meču (6:1, 6:2)

\"tenis-sloboda3\"

Nakon turnira u Tuzli mlade tenisere 08-09.09.2012, očekuje i nastavak Nike Junior Mastersa u Zenici a organizator istog je OP Zenica Čelik.

Ispred redakcije Tuzlanski.ba čestitamo našim mladim teniserima na osvojenim titulama u nadi da će ih sve više biti u narednom periodu.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: