Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Neću iz države, hoću državu!

tuzlanski-ba
Preuzmite sliku

Popularno

Možete kako hoćete, nećete dokle hoćete!

tuzlanski-baKap je prelila čašu, građani BiH nakon 19 godina donijeli odluku „Sad je DOSTA“.

Nismo mi rušili i palili našu BiH, nego kriminalni i korumpirani sistem koji nas je doveo na rub propasti.

Demonstracije koje su iza nas, na žalost bile su jedino sredstvo da dođemo do cilja, možda ne baš legitimno ali ipak jedino.

Da ste sve ove godine zapošljavali i otvarali radna mjesta pitam vas ko bi protestovao, niko jer bi građani bili na poslu. Dakle manje zaposlenih više demonstranata i obratno.

Ko se vatrom igra, taj se i opeče!

Demonstracije su pokazaje jedno jedinstvo nezadovoljih građana bez obzira na njihovu dob i nacionalnu pripadnost u svim gradovima BiH. Ako smo svi mi (učesnici demonstracija) huligani i narkomani zato što tražimo svoja prava i bolje sutra, pitam se onda ko ste vi koji ste nam sve to uzeli.

”Pustili” smo vas 19 godina da se dobro napljačkate i nakradete, šutjeli smo i trpili, ako nas pitate zašto nemamo odgovor!

Žmirili smo na vaše enormno visoke plate dok smo naše komšije posmatrali kako rove po kontejneru ili odlaze u Narodnu kuhinju po komad hljeba.

Na izborima nismo vam davali glasove da državu pravite sebi već nama, al haman niste vi to najbolje skontali.

Skontali ne skontali kaže stara poslovica Ko se vatrom igra, taj se i opeče! Upravo se to desilo, neki kažu kasno dok su drugi mišljenja da se moglo još koju godinu trpit.

Pričate kako smo tokom demonstracija uništavali državnu imovinu koja je vlasništvo svih građana, a vi ste uništili na stotine fabrika i tvornica kriminalnom privatizacijom koje su također bile vlasništvo svih građana BiH.

Zahvaljujući vama i vašoj nesposobnosti BiH je postala zemlja kafića i kladionica, dok jedina fabrika deterdženata u BiH “Dita” Tuzla već godinama nije proizvela niti jedan sapun.

Mnogi pokušavaju dio krivice prebaciti na navijačke skupine, a tokom demonstracija iz mase nezadovoljih građana jasno su se mogli čuti uzvici: „Pali majku im je.em tri dana ništa nisam jeo” „Sve polupajte žena i ja samo 20 godina bez posla” „Sve srušite, crkli dabogda, plate su im ko moje 24 penzije“. To su bili uzvici “obespravljenih građana” koji nisu od gladi imali snage da bace kamen, uzvici onih koje nije ubio metak u proteklom ratu a umiru od gladi u miru, uzvici nana i djedova koji žele bolje sutra za svoje unuke.

Ovo je bila bitka u kojoj su pobijedili građani BiH, koji sigurno neće čekati još 19 godina kako bi tražili svoja prava. Ukidanje kantona za početak bila dobra opcija za korak naprijed.

Poruka je jasna: Mi ne želimo iz države, mi želimo državu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: