Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik Općine Tuzla: “Razumijem ogorčenje radnika, jer su privatizacijske pljačke ugrozile njihovo pravo na rad”

imamovic jasmin
Preuzmite sliku

Popularno

Imamović šokiran današnjim protestima

imamovic jasminRedakcija BrzihVijesti kontaktirala je načelnika općine Tuzla, Jasmina Imamovića koji je kratko izjavio da je šokiran današnjim protestima:

“Uskoro ćemo obavijestiti javnost saopštenjem iz Vlade. Koliko ja imam informacije, sindikat se ograđuje od ovih događaja. Nadam se da će se situacija smiriti i da će prevladati razum.”

Vlada TK izrazila žaljenje zbog povreda koje je zadobio kamerman RTV Slon

Vlada Tuzlanskog kantona se prije nekoliko trenutaka oglasila izraživši duboko žaljenje zbog povreda koje je kamerman Radio televizije Slon zadobio prilikom obavljanja svojih poslova tokom današnjih protesta ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

„Namjera službenika policije, koji je profesionalno obavljajući svoju dužnost slučajno udario Branislava Pavičića, sigurno nije bila da spriječi predstavnike medija da obavljaju svoj posao, ali je nažalost u situaciji haosa i navale protestanata da masovno uđu u službene prostorije izuzetno teško kontrolisati situaciju i donijeti pravilnu procjenu” – navodi Vlada TK u saopćenju za javnost.

{igallery id=”2513” cid=”510” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”9”}

Ističe se da će Jedinica za profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona analizirati cijelu situaciju i okolnosti pod kojima je došlo do ovog slučaja.

Vlada Tuzlanskog kantona, dodaje se, podržava sve predstavnike medija u obavljanju njihovih poslova u cilju pravovremenog, objektivnog i nepristrasnog informisanja građana o svim događanjima.

S tim u vezi, Pavičiću, kao i svim predstavnicima medija, upućujemo javnu ispriku sa željom da i dalje nastave profesionalno obavljati svoje poslove, saopćio je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.(Foto: – Anadolija)

saopstenje-Tuzla1

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: