Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na stadionu \”Tušanj\” sa radom krenula Danska škola fudbala (FOTO/VIDEO)

DSCN5143 800x600
Preuzmite sliku

Popularno

Najvažniji cilj dobra zabava i nova prijateljstva

\"DSCN5143Na stadionu Tušanj, danas je otvorena Zabavna škola fudbala, u koju je uključeno oko 150 djece, uzrasta od 7 do 12 godina, sa područja općina Tuzla i Živinice. Projekat u BiH je sa implementacijom počeo 1998 godine i u njega je osim BiH uključeno još nekoliko država iz regiona.

Škola promoviše toleranciju, drugarstvo i zabavu. Najvažniji cilj je da se djeca dobro zabave, steknu nova prijateljstva i da im naredna četiri dana budu ispunjena radošću. Generalni pokrovitelj manifestacije, kao i ranijih godina je općina Tuzla, organizator Sportski savez općine općine, u partnerstvu sa Javnom ustanovom Gradski stadion Tušanj.

Školu je svečano otvorio načelnik općine Jasmin Imamović, koji je djeci poželio radost i uspjeh. Otvorena zabavna škola završava u petak. Prva tri dana djeca će raditi na Tušnju, a posljednji dan u Živinicama.

Za sve učesnike škole obezbjeđeni su voće, sendvići, sokovi te odgovarajuća oprema za treninge. U organizaciji ističu da su veoma zadovoljni odzivom djece kako dječaka tako i djevojčica sa područja Tuzle i Živinica.{igallery id=\”7393\” cid=\”82\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”50\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: