Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstveno vjenčanje u Tuzli: Mladencima prstenje donio pas, ali ne bilo kakav (FOTO/VIDEO)

gimli-tuzla-vjencanje3
Preuzmite sliku

Popularno

Gimli ima i svoju oficijelnu Facebook fan stranicu, trenutno ima preko 400 prijatelja

gimli-tuzla-vjencanje3

Početkom mjeseca novembra naši mladi sugrađani Naida i Kemal brakom su krunisali svoju dugogodišnju vezu. Obzirom da su i Naida i Kemal prijatelji naše redakcije mi i im i ovim putem želimo mnogo sreće i ljubavi u braku i zajedničkom životu.

gimli-tuzla-vjencanje4

Subota, 3. novembar počeo je obavljanjem svih tradicionalnih aktivnosti u porodicama Smajlović i Husanović. Porodično okupljanje u stanovima mladenaca, muzika,pjesma, odlazak po mladu kao i sve aktivnosti nakon toga prošle su u izuzetno lijepom i slavljeničkom raspoloženju.

Kada je došao trenutak za najsvečaniji trenutak večeri, desilo se nešto zaista neobično.

gimli-tuzla-vjencanje2Jedan je Gimli

„Ime mi je Gimli i ja sam zlatni retriver kakvog svijet nije vidio. Rođen sam u Zrenjaninu, ali sam se brzo preselio u Tuzlu. Gazda mi je Ed (znate, onaj čupavi), ali sam često i kod Naki (one prelijepe Edove sestre). Njena kuhinja je moja Meka. Ponosni sam babo i imam 10 djece od toga 5 sinova i 5 kćeri.” Između ostalog piše u Gimlijevoj Facebook biografiji.

Inače Gimli je pas od Naidinog brata, skoro će napuniti 7 godina, izuzetno je poslušan, prijateljski raspoložen, simpatičan, umiljat a dokaz tome je i činjenica da se gotovo stalno šeta tuzlanskim korzom bez povodca i da se raduje svakom druženju sa prolaznicima, djecom i svima onima koji mu žele pokloniti lijepu riječ ili nježan dodir.

„Ja sam se s njim pozdravila još ujutro taj dan, ostao je kući, primjetno tužan što svi napuštamo stan a on je osuđen da ostane sam u njemu. Ni slutila nisam da ćemo se opet tako brzo sresti i da će mi vjenčanje učiniti još mnogo ljepšim” rekla nam je Naida.

Naidin brat se pobrinuo da najsvečaniji trenutak večeri dodatno uljepša na jedan izuzetno simpatičan način. Naime, prethodno je od kumova „ukrao” prstenje te ga odnijeo svom najboljem prijatelju. Kada je došao trenutak da mladenci razmjene prstenje, Gimli se pojavio na vratima kao pravi šarmer. Iako je prvobitno malo bio uzbuđen zbog količine ljudi i brojnih pogleda usmjerenih prema njemu ipak je dostojanstveno i kao pravi gospodin ostao dostojan svog zadatka.

gimli-tz

Razlog zbog čega je Gimli zaista neobičan pas…

gimli-kupanjeGimli ima i svoju oficijelnu Facebook fan stranicu, trenutno ima preko 400 prijatelja, redovno “objavljuje” fotografije svojih popodnevnih kafica u tuzlanskim kafićima, fotografije sa brojnim prijateljima, kao i video zapise sa svojih izleta, zimovanja, ljetovanja. Ljetos je svojim simpatičnim kupanjem u gradskoj fontani „zarobio” mnoga srca te stekao brojne prijatelje. Gimljijeve dnevne aktivnosti:

{igallery id=”8892” cid=”188” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”15”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: