Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jedan grad, jedna ljubav – jedna Batva

fukare batva1
Preuzmite sliku

Popularno

Ako želite nekome objasniti kako se dođe do, npr., ulice Ive Bojanića u naselju Batva, možete to uraditi na dva načina.

\"fukare

Možete reći: \”S glavne ulice skrenete u ulicu Ive Andrića, krenete ka Skendera Kulenovića, pa na skretanju idete desno, i eto vas u Ive Bojanića…\” Teško da će razumjeti. Ili možete reći: \”Skrenete u Batvu, prođete prodavnicu Riki, skrenete desno, prođete Ramiza električara i eto vas u Ive Bojanića…\” E, to će već biti bolji orijentir.

Prodavnica Riki odavno je postala jedan od zaštitnih znakova tuzlanskog naselja Batva, ali odnedavno, postala je još prepoznatljivija. Skupina vjernih navijača fudbalskog kluba \”Sloboda\”, na bočnoj strani prodavnice uradila je grafit koji jasno daje do znanja da Batva diše za Slobodu. Inicijator akcije je vlasnik prodavnice, Rijad Mujkić, koji objašnjava razloge za ovaj potez.

\"fukare

\”Nas 50-ak vjernih navijača ekipe s Tušnja već godinama ne propuštamo Slobodine utakmice. Bili smo uz klub i u lijepim, ali i u tužnim trenucima, kakvi, na žalost, vladaju i kada je riječ o trenutnoj situaciji u klubu. Međutim, to nas nije pokolebalo da ostanemo uz svoju Slobodu, a ovaj grafit samo je mali dokaz naše odanosti crveno – crnoj boji.\”

\"fukare

I upravo je tako. Sloboda se voli kao što se voli draga osoba. Kad nekog volite, uz njega ste i u dobrim i u lošim trenucima, jer da nije tako, kakva bi to ljubav bila? A ljubav prema Slobodi je iskrena i vječna. Znaju to najbolje Fukare iz Batve.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: