Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Investicija od 4 miliona KM: Menprom otvorio novi proizvodni pogon (FOTO)

menprom gornja tuzla
Preuzmite sliku

Popularno

Menprom d.o.o u Gornjoj Tuzli otvorio novi pogon, vrijedan 4 miliona KM, za proizvodnju konzervirane hrane.

menprom gornja tuzla

Danas je u Gornjoj Tuizli „Menprom doo za proizvodnju, trgovinu i usluge” otvorio i pustio u pogon najveću i najsavremeniju fabriku za proizvodnju konzerviranih mesnih prerađevina u BiH, vrijednu 4 miliona KM.

menprom gornja tuzla1

Novi pogon će, uz otvaranje novih radnih mjesta, na oko dvije hiljade metara kvadratnih mjesečno moći proizvoditi oko milion i pol proizvoda. Proizvodnja konzerviranih prerađevine se proširuje u dvije proizvodne linije-limene ambalaže i u aliminijskim posudama, i zadovoljiće potrebe domaćeg i ino tržišta.

menprom gornja tuzla3

Novi proizvodni pogon ima kapacitet proizvodnje 24 000 limenki i 40 000 alumijskih posuda u jednoj radnoj smjeni. Probna proizvodnja planirana je za narednih 30 dana, a prvi konzervirani proizvodi Mesne industrije Menprom kupcima na domaćem i stranom tržištu biće dostupni početkom 2013.godine. U novom proizvodnom pogonu bit će zaposleno 20 radnika, koji će se pridružiti timu od blizu 100 zaposlenika industrije Menprom. {igallery id=”8741” cid=”177” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”25”}

Tuzlanski.ba / Foto-Video: E. Selimovic

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: