Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Humanista ili dužnik: Batko mi je dužan 40.000 KM, a sada neće ni da mi se javi na telefon?!

batko-duznik
Preuzmite sliku

Popularno

Dok film ‘Rob’ puni sarajevska kina, u javnosti se pojavila i druga strana priče.

batko-duznikMagazinu Slobodna Bosna javila se Sarajka koja u svom pismu redakciji tvrdi da je prije nekoliko godina bez razmišljanja Almiru Čehajiću Batku bila žirant za kredit od 40.000 KM, koji on nije vraćao, te se sada s njim nalazi u sudskom sporu

Dokumentarni film Pjera Žalice ‘Rob‘, koji se ovih dana prikazuje u programu 19. Sarajevo Film Festivala, ne prestaje da potresa bh. javnost bolnom ispovješću oca koji je sve učinio da spasi teško oboljelu kćerku i tako postao rob nezajažljivih sarajevskih kamatara.

Tragedija Almira Čehajića Batka, bh. voditelja, diplomiranog stomatologa i humaniste koji se putem NVO ‘Otvoren mreža’ godinama neumorno bori za spas teško oboljelih građana ove ojađene zemlje, koja ne može da im obezbijedi teške operativne zahvate, ovih dana puni stranice medija i prvi put na svjetlo dana izvlači njegovu surovu životnu priču.

U filmu ‘Rob’ Batko otkriva kako je u borbi za spas djeteta, koje je nakon operacije, nažalost, preminulo, od kamatara posudio 50.000 KM, koje su se, kako tvrdi, za kratko vrijeme pretvorile u 300.000 KM.

Nakon toga nastao je pakao iz kojeg nije bilo izlaza…

Međutim, dok film ‘Rob’ puni sarajevska kina, u javnosti se pojavila i druga strana priče. Magazinu Slobodna Bosna javila se Sarajka koja u svom pismu redakciji tvrdi da je prije nekoliko godina bez razmišljanja Almiru Čehajiću Batku bila žirant za kredit od 40.000 KM, koji on nije vraćao, te se sada s njim nalazi u sudskom sporu.

Moj suprug i Batko su dugogodišnji prijatelji. Kada je prije nekoliko godina tražio da mu budem žirant za kredit, nismo uopšte razmišljali i bez oklijevanja smo pristali. Nisam mogla ni slutiti šta će se desiti“, napisala je čitateljka u svom pismu u kojem navodi i da Batko kredit nije vraćao, pa je banka počela teretiti nju kao žiranta.

U početku je govorio kako sam mu spasila život, kako on ne bi bio nigdje da nije mogao podići taj kredit… Ali kada je prestao da otplaćuje rate kredita, nazvala sam ga da pitam šta se dešava. Počeo je izmišljati nekakve izgovore, a ubrzo nakon toga potpuno je prestao da mi se javlja na telefon i promijenio je broj. Sada više uopšte ne mogu ni da dođem do njega, a ako bih i uspjela, mislim da od toga ne bi bilo neke velike koristi“, navodi se dalje u pismu, u kome ova Sarajka kaže i kako je nakon svega pravdu potražila na sudu.

Ne želim da me pogrešno shvatite: nije mi namjera da ga ‘blatim’, na kraju, nekada smo bili prijatelji, ali ovo je jednostavno kap koja je prelila čašu. Iskreno mi je žao zbog tragedije sa kćerkom koja mu se dogodila i vjerujem da nema gore stvari koju čovjek može doživjeti od toga. Ali ovo nema veze s tim. Svi mi, njegovi prijatelji, bili smo spremni da mu pomognemo bez razmišljanja, a sada nam on to ovako vraća“, zaključuje čitateljka SB u svom pismu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: