Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

„Hate Crew Tuzla“: Besplatna antistres terapija na Facebooku!

hate-crew-tuzla1
Preuzmite sliku

Popularno

“Hate Crew “stranice predstavljaju besplatnu antistres terapiju…

hate-crew-tuzla1

U beskonačnom broju raznoraznih stranica na facebook-u, sportskih, informativnih, zabavnih, političkih, vjerskih i drugih, u zadnje vrijeme sve više pažnje privlače stranice na bosanskom jeziku sa prefiksom “HATE CREW”.

Sama riječ “hate” u prevodu, asocira na mržnju i njeno širenje, međutim, po samom sadržaju, ne radi se uopšte o stranicama takvog tipa. Kada počnete redovno pratiti objave spomenutih stranica, prvo što ćete primjetiti jeste da se rad „hate crew” stranica bazira na “hejtanju” stvari i pojava iz svakodnevnice običnog građanina kroz ironiju, satiru, humor i pisanje anegdota vezanih za takve pojave, koje mogu biti i lokalnog i globalnog karaktera.

Hate Crew stranice predstavljaju besplatnu antistres terapiju, gdje korisnici mogu putem komentara i anonimnih “inbox hejtova” dati svoje mišljenje i razmjeniti ga sa mišljenjima drugih, u ovom slučaju svojih sugrađana.

hate-crew-voz

Osvrt na noćne izlaske, objekte, estradne ličnosti, političare, komšije, pojave, događaje, koncerte uz poneki vic, šaljivu fotografiju ili foto-montažu, čine osnovu „Hate Crew Tuzla”.

hate-crew-jala

Baš kao i kada smo pisali o Facebook fenomenu „Spotted Tuzla“, glavna „kvaka” uređivanja stranica ovakvog i sličnog karaktera i sadržaja jeste anonimnost njenih administratora, stoga apsolutno sve informacije možete dobiti, razmjeniti pa čak i redovno komunicirati sa onima koji su osnovali i redovno održavaju ovakve stranice ali anonimnost je strogo čuvana. U prilogu donosimo vam i neke od najzanimljivijih objava na tuzlanskom „Hate Crew-u” 

hate-statusi

podijeli12Povezano: Mirko, Srbin do kosti, poručuje: Tuzlaci imate najregularniji grad u državi! (POSTER)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: