Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Federalci uhapsili medicinsku sestru Doma zdravlja Tuzla

dom zdravlja tuzla
Preuzmite sliku

Popularno

Pripadnici FUP-a u Tuzli uhapsili medicinsku sestru

dom zdravlja tuzla

Munira Zildžić, medicinska sestra Doma zdravlja Tuzla, uhapšena je pod sumnjom da je već duže vrijeme varala građane uzimajući od njih novac za navodno zaposlenje, posredovanje kod polaganja ispita na Medicinskom i drugim fakultetima u Tuzli, za pružanje ljekarskih i drugih usluga u ustanovi u kojoj je radila, piše Avaz.

“Duže vrijeme dobijali smo pritužbe građana na ponašanje medicinske sestre koja je radila na odjeljenju za djecu. Nekoliko puta smo protiv nje vodili disciplinski postupak i na kraju, sav prikupljeni materijal predali MUP-u TK kako bi oni istražili cijeli slučaj. Jednostavno, nismo mogli da podnosimo sramotu koju našoj ustanovi nanosi ovakvim ponašanjem, a istovremeno nismo mogli da je uhvatimo na djelu, kako bi imali dokaze da je u disciplinskom postupku odstranimo sa posla.

Nakon što su saslušali određen broj osoba, jučer je došla policija i uhapsila je“, kazao je jedan do uglednih ljekara Doma zdravlja Tuzla, koji je želio da ostane anoniman.

On je dodao da se Zildžićka tereti da je po raznim osnovama od građana uzela oko 90 hiljada maraka. Pretpostavlja da to nije sve jer pritužbe na njeno ponašanje traju duže vremena.

Policija je pretresla njenu kancelariju u Domu zdravlja, a potom je uhapšena. Policija ima informacije da se postupci Zildžićke, koja je sestra sa dugogodišnjim stažom, graniče sa bolešću.

Ko su ljudi koji su Zildžićki davali novac kako bi ih zaposlila ili im sredila ispit na fakultetu, to će tek da se otkrije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: