Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Facebook uklonio profil djevojke koja je vrijeđala pokojnog Vedrana Puljića

fb bolesnica123
Preuzmite sliku

Popularno

Najmanje što danas možemo učiniti jeste da se borimo da Vedran dostojanstveno počiva u miru a da se njegovo ime spominje isključivo u kontekstu hrabrosti, dobrote i nevinosti kakav je zaista i bio. 

fb bolesnica123

Nakon što smo objavili uistinu šokantan istup korisnice pod imenom „Matea Teica Horvatinčić” na društvenoj mreži Facebook, koja se na jedan morbidan način osvrnula na smrt mladića koja je potresla cijelu Bosnu i Hecegovinu i koji je jučer (27.11.) trebao proslaviti svoj rođendan, Facebook administracija je uklonila njen profil.

Sa sigurnošću ne možemo tvrditi da li se radilo o pravom ili lažnom profilu ali je činjenica da je profil spomenutog korisnika/korisnice već duže vremena propagirao i objavljivao zaista uvredljive komentare i statuse uz ogromnu količinu mržnje i nacionalizma.

Profil „Matea Teica Horvatinčić” je imao preko 3.000 prijatelja i preko 500 fotografija što dovoljno govori o tome da je već duže vremena bio prisutan na društvenoj mreži, te svakodnevno širio mržnju i netrpeljivost. Hvala svima onima koji su prijavili ovaj profil te na taj način zaustavili pisanje i širenje mržnje.

“Smrt ne postoji. Ljudi umiru tek kad ih svi zaborave, Vedrana Puljića nikada nećemo zaboraviti”. Najmanje što danas možemo učiniti jeste da se borimo da dostojanstveno počiva u miru a da se njegovo ime spominje isključivo u kontekstu hrabrosti, dobrote i nevinosti kakav je Vedran zaista i bio. 

Ljudskog života ništa nije vrijedno – RIP Vedran Puljić!

Povezano: Dno dna: Matea Horvatinčić na Facebooku morbidno pisala o rođendanu pokojnog Vedrana Puljića

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: