Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Četiri Tuzlaka poginula u sobraćajnoj nezgodi u Šićkom Brodu (FOTO)

saobracajka-5
Preuzmite sliku

Popularno

Četiri osobe iz Tuzle izgubile su živote sinoć oko 00:30 sati u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-4 na petlji Šićki Brod.

saobracajka-5

Naime, dvije osobe su ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Tuzli sinoć identifikovali, a radi se o tridesetpetogodišnjem Hazimu Hajdareviću i dvadesetogodišnjem Emiru Sinanoviću. Uzrok nesreće još nije poznat, ali se pretpostavlja da je vozač, krećući se neprilagođenom brzinom iz pravca Lukavac-Tuzla, udario u bankinu.

saobracajka-4”Krećući se iz pravca Lukavca prema Tuzli, putničko motorno vozilo Jetta je ostvarilo kontakt sa zaštitom ogradom. Tom prilikom dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla je konstatovao smrt tri osobe na licu mjesta. Jedna osoba je preminula na UKC-u Tuzla na Odjeljenju hirurgije”, rekao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Dvije osobe su identifikovane u toku dana, a radi se o šesnaestogodišnjem Sevdaliji Husičiću i tridesettrogodišnjem Sanelu Hodžiću, koji je je preminuo na Odjeljenju hirurgije. U saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo samo jedno putničko motorno vozilo u kojem su bile sve četiri nastradale osobe.

”O događaju je obavješten dežurni kantonalni tužilac koji su zajedno sa službenicima Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla obavili uviđaj”, dodao je Šarić.

saobracajka-3

Više informacija o ovom tragičnom događaju biće poznato sutra. Ovo je još jedan primjer vozačima da obrate pažnju kada su za volanom, kako bi izbjegli katastrofalne posljedice kao što je ova saobraćajna nezgoda. Kolovozi su mokri i mjestimično klizavi, pa se vozačima preporučuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

RTV SLON / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: