Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Centralni gradski park: \”Dok Tvrtko ne stigne mi se malo igramo\” (VIDEO)

freerun-tvrtko
Preuzmite sliku

Popularno

Kao i mnogo puta do sada kada smo pisali o našim prijateljima i ovaj put vam donosimo jednu od usputnih savladavanja jednog od (za njih) mnogih izazova u našem gradu.

\"freerun-tvrtko\"

Nakon što smo objavili PRVU a zatim i DRUGU vijest o momcima iz free run parkour-a, mnogi čitatelji su nam se javili sa brojnim pitanjima. Zanimalo ih je apsolutno sve a najviše da li su izloženi čestim povredama jer usitinu mala greška pri izvedbama nekih od akrobacija može biti kobna.

Nedavno smo sreli jednog od članova, koji je u Centralnom gradskom parku odmarao sa prijateljima od školskih obaveza.

Posmatrajući postolje na kojem treba biti postavljen Tvrtko, kratko je prokomentarisao: \”E ovo je pravi izazov\”, te se istog momenta sa izuzetom lakoćom i popeo na njega. Iako smo pokušali da sugerišemo da to možda i nije pametno, obzirom na visinu, ipak nas nije poslušao, a nakon izvedenog salto pokreta iz mjesta, ukratko nam je \”dobacio\”:

\”Vidim da ste me čudno posmatrali, pa evo da vam malo bolje ilustrujem. U svakom sportu postoje izazovi, samo što u sportovima poput fudbala, košarke, tenisa imate protivnike i mjesto i vrijeme kada ćete odmjeriti snage sa njima. Eh, kod nas je ista stvar samo što nismo vezani niti za lokaciju niti za vrijeme, a naš izazov i protivnik je apsolutno sve što se u datom trenutku takvim čini, ovaj spomenik, mi se učinio idealnim i to je to\”

Na konstataciju, da nam se učinilo da mu se nakon okreta malo \”zamantalo\”, dodao je:

\”Da vas ne lažem, jeste. Jer ipak je malo previsoko, ja nisam zagrijan i svjestan sam toga, zato i nisam htio da ponavljam još jednom, što se mene tiče: \”Tvrtko je savladan\”.

Oficijelna Facebook fan stranica: Sky FreeRun Parkour

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: