Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arheološki park na Panonskim jezerima: Predstava “Krv i So” (VIDEO)

krv-voda
Preuzmite sliku

Popularno

Producent predstave je JKP “Pannonica” Tuzla koja predstavom promoviše kulturno historijsko naslijeđe u okviru turističke sezone 2013.

krv-voda

Povodom 10 godina uspješnog rada JKP “Pannonica” Tuzla Vam poklanja nezaboravnu noć na Arheološkom parku. U utorak 20.08.2013. sa početkom u 20:30 sati na Arheološkom parku bit će upriličena predstava „Krv i So”. Idejno motivacioni pokretači predstave, ujedno i osnovna problematika mladih tuzlanskih glumaca koji su i autori teksta, predstavlja fašizam, nacizam, nacionalizam, evropske izdaje, progoni, ratovi, osvajanja, a svi sadržani u zajedničkom imenitelju: krvoproliće. U predstavi ćete imati priliku putovati od neolita preko bosanske kraljevske dinastije i svjetskih ratova do Tita, Ismeta Mujezinovića, Meše Selimovića pa sve do danas.

rusmir66

Ko smo? Gdje idemo? Odakle potičemo? Krv? So? Ljudi? Životinje? Atentati? Genocid? Slobodni ljudi? samo su neka od pitanja i problema sa kojim se suočio autorski tim predstave.

Producent predstave je JKP “Pannonica” Tuzla koja predstavom promoviše kulturno historijsko naslijeđe u okviru turističke sezone 2013.

U predstavi imate priliku gledati dva mlada tuzlanska glumca Rusmira Krdžalića i Mirzu Salihovića. Muziku potpisuju Dženan Jusufović, prof.spec. i Senad Nurkanović.

Rad na glasu, glasovnoj pripremi i songovima potpisuje vanredna profesorica na tuzlanskoj Akademiji dramskih umjetnosti i profesorica solo pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli Lejla Teskeredžić. Video dizajn potpisuje Goran Brekalo, a dizajn plakata i promo materjala Armin Džinić. Stručni saradnici autorskog tima predstave su Mr.Mirsad Bakalović, prof.historije, Senad Begović, prof.historije i Fra Mario Divković-Gvardijan Franjevačkog samostana Sv.Petar i Pavao u Tuzli.

Cijena ulaznice iznosi 3 KM – redovna cijena ulaznice na Panonska jezera.

Sponzori projekta su:

Menprom D.O.O.,

Kozmetička kuća „Avon”,

Saxofon D.O.O.

Prijatelji projekta su:

NUB „Derviš Sušić” Tuzla,

Arhiv Tuzlanskog kantona,

JKP „Saobraćaj i komunikacije”,

JU „Dom mladih Tuzla”,

JU „Međunarodna galerija portreta” Tuzla,

RTV 7 (Radio i Televizija grada Tuzle),

www.Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: