Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Zid dječijih želja” u organizaciji članovi za djecu i mlade “Osmijeh za Osmijeh” (FOTO)

os centar2
Preuzmite sliku

Popularno

Članovi organizacije za djecu i mlade “Osmijeh za Osmijeh” sekcije Osnovne Škole Centar, u subotu 17.11.2012 godine u 10.00 sati ispred škole OŠ “Centar” održali su akciju “Zid dječijih želja” na kojem su se učenici OŠ “Centar” mogli kreativno izraziti i pisati svoje želje.

os centar2

Ideja za ovu akciju dolazi od članova organizacije, malih lidera, djece uzrasta od 8-14 godina.

Istraživanjem mali lideri su primjetili kako u njihovoj zajednici nema mjesta gdje bi se mogli kreativno izraziti i gdje bi mogli napisati svoje želje. Pored sekcije Centar, u jos 7 zajednica (Tušanj, Solina, Husino, Lipnica, Simin Han, Gornja Tuzla, Kreka) su također pokrenule svoju zajednicu i napravile male pozitivne promjene.

os centar4

Meni kao jednoj od lidera ove organizacije najdraže su ove male akcije kojima možemo učiniti nešto pozitivno za svoju zajednicu. Danas kada smo radili zid dječijih želja bila sam prestretna, ne samo ja nego i svi moji drugari koji su uz pomoć naših voditelja Azre Bašić i Semira Salihovića uspjeli realizovati ovu ideju i napraviti neku promjenu,nesto što ce biti zanimljivo i maldima i starima” istakla je Lejla Halilović učenica VII-a OŠ “Centar” članica novinarske sekcije ove škole.

os centar1

Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh” prvenstveno ima za cilj da pomogne lokalnim zajednicama da osnaže mlade ljude i djecu koristeći različite interaktivne aktivnosti i obuke o ulozi vođe.

Osmijeh za Osmijeh” jača zajedništvo među djecom, uveseljava ih i omugućava im da nikada ne zaborave igrati se i djeliti radost jedni među drugima. Ona omogućava i sticanje novih znanja, ali i njegovo prenošenje, jer jedna od poruka ove i organizacije jeste „Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“. Ove akcije u zajednicama su podržane od partnerskih organizacija Fondacije tuzlanske zajednice, In fondacije te British Councila.

os centar5

Ovim putem želimo se zahvaliti direktoru OŠ “Centar” Mahmutu Kantareviću kao i cijelokupnom kolektivu OŠ “Centar” pri pomoći oko realizacije ideje.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: