Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Posao za elektromontere i druge elektrotehničke struke u Njemačkoj: Plata 2.600 EUR neto

Preuzmite sliku

Jobstep International, europska agencija za pomoć pri zapošljavanju za pouzdane i sigurne poslodavce u Njemačkoj zapošljava montere solarnih panela.

  • Iako zanimanje monter solarnih panela u BiH nije popularno, ono je u Njemačkoj vrlo traženo. Naime, prema podacima udruženja proizvođača solarne energije u ovoj zemlji, koje okuplja preko 800 kompanija, očekuje se otvaranje preko 50.000 novih radnih mjesta do 2035. godine.
    Na oglas se mogu prijaviti elektromonteri, elektroenergetičari, elektromehaničari i ostale slične elektro struke. Poznavanje njemačkoj jezika nije uslov, ali je svakako poželjno. Neto plata za ovo radno mjesto je 2.600 EUR.

  • Oglas je otvoren do 28.2.2023. godine, nakon čega će u Tuzli biti organizovan razgovor sa njemačkim poslodavcem. Cijeli proces zapošljavanja odvija se vrlo brzo, a ono što je važno naglasiti jeste da će biti organizovan i praktični dio intervju koji obuhvata penjanje na krov kuće, upoznavanje sa zaštitnom opremom, kao i korištenje alata.

    S obzirom na to da posao montera solarnih panela podrazumijeva rad na visini, odnosno montažu, ugradnju i učvršćivanje solarnih panela na krovovima, očekivano je da osobe koje obavljaju ovu vrstu posla ne bi trebale imati strah od visine. Iz tog razloga, dio praktičnog intervjua koji se odnosi na rad na visini za kandidate će biti eliminatoran.

    Svi zainteresovani pozvani su da se prijave na oglas i iskoriste priliku. Kako je izgledalo na prošlom razgovoru za posao u Tuzli, pogledajte video.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje