Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

ZZO TK: Produžen rok za uplatu premije osiguranja

Preuzmite sliku

Obavještavaju se osigurana lica Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona da je na osnovu saglasnosti Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, rok za uplatu premije osiguranja produžen do 31.08.2020. godine.

Visina premije osiguranja za 2020. godinu iznosi 20,00 KM po osiguranom licu.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona broj:

338-440-22124691-66, vrsta prihoda broj: 722 741, svrha doznake: Premija osiguranja za 2020. godinu, na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

Prilikom uplate premije osiguranja, odnosno prenosa novca sa računa na račun (žiralno plaćanje), aplikacija markica se može izvršiti najranije dva dana nakon izvršene uplate zbog evidentiranja uplata platnog prometa.

S obzirom da postoji velika zainteresovanost za uplatom i aplikacijom markica do prvobitnog roka, za očekivati je da se na mjestima za aplikaciju stvaraju redovi. Kako bi se izbjegle eventualne gužve i nezadovoljstvo građana, rok za uplatu premije se produžava do 31. avgusta 2020. godine.

Pozivamo osigurana lica da iskoriste svoje pravo i da izvrše uplatu premije osiguranja do utvrđenog roka.

Premija osiguranja iz 2019. godine prestaje važiti zaključno sa 30.06.2020. godine.

Obavještavamo osigurana lica da je ostavljeno dovoljno vremena za uplatu i aplikaciju premije osiguranja kako bi se izbjegle gužve u prostorijama Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Također, skrećemo pažnju i na Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona naloženo svim zdravstvenim ustanovama i privatnim zdravstvenim radnicima koje imaju zaključen ugovor sa Zavodom da nastave pružati zdravstvenu zaštitu osiguranim licima bez traženja ovjera do 30.06.2020. godine, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,