Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvizdić uputio telegram saučešća premijeru Makedonije zbog stravične nesreće u kojoj je poginulo 14 osoba

Preuzmite sliku

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u poslijepodnevnim satima dogodila na putu Skoplje-Tetovo, kod mjesta Karpalak 14 osoba je izgubilo živote, 30 osoba je povrijeđeno, a od toga pet osoba u teškom stanju i ljekari im se bore za život.

Podsjetimo, autobus koji je prevozio 50 putnika iz Skoplja u Gostivar probio je jučer poslijepodne zaštitnu ogradu, prešao na suprotnu stranu autoceste i izletio s ceste te se prevrnuo.

Makedonski ministar zdravstva Venko Filipče je novinarima rekao da je sedam putnika u autobusu koji se prevrnuo na autocesti Skoplje-Tetovo poginulo na mjestu nesreće, a još sedmero u Gradskoj bolnici u Skoplju.

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć kod mjesta Karpalak u Sjevernoj Makedoniji, predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća premijeru Zoranu Zaevu.

“Duboko me potresla vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć i u kojoj je poginulo 14 vaših državljana, a veliki broj je povrijeđen.

U ime Vijeća ministara BiH i u svoje lično ime primite iskreno saučešće i molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze našeg najdubljeg suosjećanja, a povrijeđenim građanima iskrene želje za što brži oporavak”, navodi se u telegramu predsjedavajućeg Zvizdića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje