Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično: Mladen Grujičić je novi načelnik Srebrenice

Preuzmite sliku

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) danas je na hitnoj sjednici jednoglasno donijela odluku o utvrđivanju rezultata lokalnih izbora održanih u BiH 2. oktobra.

Prema podacima CIK-a BiH, za opštinu Srebrenica za glasanje putem pošte prijavilo se 1.596 birača, a do sada je u Glavnom Centru za brojanje glasova u Sarajevu evidentirano 929.

Prema konačnim i zvaničnim rezultatima lokalnih izbora održanih 2. oktobra u Bosni i Hercegovini, kandidat srpskih stranaka za načelnika ove opštine Mladen Grujičić pobijedio je Ćamila Durakovića, aktuelnog načelnika ove općine.

  • srebrenica-konacni-rezultati
  • Grujičić je osvojio 4.678 glasova dok je aktuelni načelnik općine Ćamil Duraković osvojio 3.910, odnosno 768 glasova manje.

    Podsjetimo, na sinoćnjoj sjednici CIK-a odbijen je prijedlog članice Centralne izborne komisije Irene Hadžiabdić da se 2.000 glasova pristiglih poštom nakon 4. oktobra, ali s poštanskim žigom do 2. oktobra, dana glasanja, broji u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu. Taj zaključak je odbijen većinom glasova. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje