Srijeda, 24. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zurijeta Muminović: Bila sam preplašena načinom na koji je moj muž uhapšen i priveden

Preuzmite sliku

Predstavnici Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona obišli su danas porodice jučer uhapšenih pripadnika Armije RBiH, te za iste obezbijedili pomoć u prehrambenim namirnicima i novcu.

Delegacija Koordinacije posjetila je i porodicu komandanta 206. viteške zvorničke brigade Šemsudina Muminovića te iskazala spremnost za svaki vid podrške.

  • “Ovdje smo danas kako bi dali do znanja porodici našeg komandanta Šemse Muminovića da smo u ovim trenutcima uz njih te da stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći. Vjerujemo u potpunu nevinost komandanta kao i svih jučer uhapšenih i da će se dokazati vrlo brzo da su nevini jer naš put borbe za slobodu je bio čist.“ – kazao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boraca TK.

    On je još dodao da će već danas delegacije obići i ostale porodice svih jučer uhapšenih, te sagledati mogućnosti za sve vrste pomoći.

    “Još uvijek sam preplašena, više načinom na koji je moj muž uhapšen i priveden nego li njegovom odgovornošću za bilo šta što mu se stavlja na teret jer znam da je častan čovjek, borac, roditelj. Želim i hoću da vjerujem u pravdu i pravedno suđenje mom Šemsi jer se i on borio za državu u kojoj će postojati vladavina prava. Također, očekujem od institucija naše zemlje i naših političkih lidera da pomognu da se ljudi ne hapse na ovakav način, bar ne oni koji su svo vrijeme dostupni svim pravosudnim institucijama, a od bošnjačkih lidera očekujem da pomognu da se Šemsudin Muminović i svi drugi pripadnici Armije BiH kojima se pokušava namjestiti da su isti kao i oni koji su činili zločine, zaštite od orkestriranih i naručenih lažnih optužnica“ – kazala je supruga ratnog komandanta Šemsudina Muminovića, Zurijeta Muminović, koja se ovom prilkom zahvalila predstavnicima Koordinacije za iskazanu brigu i pomoć.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje