Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zoran Milanović s cvijetom Srebrenice na reveru stigao u Vitez

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je danas u Vitez, grad u srednjoj Bosni, a fotografi su zabilježili da je imao cvijet Srebrenice na reveru.

Kako je i planirano, Zoran Milanović najprije je stigao u Vitez, gdje će održati radni sastanak s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života srednje Bosne.

Slijedeći dan, 12. jula, hrvatski predsjednik će u Vitezu odati počast polaganjem bijele ruže i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja “Osmica” u spomen na osmero poginule djece prije 28 godina.

Istog dana, Zoran Milanović će u Mostaru održati sastanak s rektorom i prorektorima Univerziteta u Mostaru te održati predavanje na tom univerzitetu. Potom će se susresti s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, saopćili su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike Hrvatske također će se susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Zadnjeg dana posjete, u utorak, 13. jula, Zoran Milanović će otputovati u Tomislavgrad gdje će se sastati s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Kantona 10.

Uz to, posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek-djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Slijedi posjeta Livnu, gdje će se Milanović susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom Vlade.

Podsjetimo, u Memorijalnom centru u Potočarima danas je obilježena 26. godišnjica od genocida i klanjana je kolektivna dženaza za 19 identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje