Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Begić odgovorio Josipu Juratoviću: “Nismo svi Sulje i Muje iz viceva!”

Preuzmite sliku

Oni koji upijaju priču od Juratovića i njemu sličnih, koji ne vide problem u njemu i njegovoj misiji, nego u DF-u, Komšiću, generalno u nama iz DF-a, oni kojima su evidentne činjenice problem u njihovim zarobljenim i malim umovima, zaslužuju samo prezir.

Josip Juratović, poslanik u Bundestagu i član SPD-a jučer je pozdravio dodjelu kanidatskog statusa BiH za ulazak u EU i izrazio zadovoljstvo jer su, kako je rekao “nacionalističke snage oslabljene”.

Budući da njegova izjava dolazi baš u danima kada lideri HDZ-a i SNSD-a sa strankama Osmorke (umjesto SDA) pregovaraju o formiranju vlasti, mnogi su ovu Juratovićevu izjavu shvatili kao provokaciju.

Jedan od njih je i potpredsjendik DF-a Zlatan Begić koji je burno reagovao na svom Facebook profilu. Begić je poručio da je Juratovićeva poruka vrijeđanje inteligencije i vrlo opasna retorika.

“Nevjerovatno vrijeđanje inteligencije, ali i vrlo opasna retorika po kojoj su ‘nacionalističke snage’ (po Juratoviću!) locirane u Sarajevu, dok – po njemu HDZ i SNSD valjda predstavljaju napredne liberale i demokrate! Po ko zna koji put slična retorika od strane Josipa Juratovića.

Oni koji upijaju priču od Juratovića i njemu sličnih, koji ne vide problem u njemu i njegovoj misiji, nego u DF-u, Komšiću, generalno u nama iz DF-a, oni kojima su evidentne činjenice problem u njihovim zarobljenim i malim umovima, zaslužuju samo prezir. Stid će doći kasnije, sa godinama…

Nismo svi Sulje i Muje iz viceva!”, poručio je Begić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,