Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Život joj ovisi o koncu: Apel za mladu majku Aminu Hasanagić

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Aminu Hasanagić iz Fojnice, 29-godišnju majku djevojčice Ajše koja je jučer sanitetskim avionom hitno prebačena u Tursku, jer joj život ovisi o koncu.

Pozivom na broj 17006 doniraju se 2 KM za njeno liječenje, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Sreća tročlane porodice Hasanagić iz Fojnice uništena je krajem marta ove godine kada je Amina Hasanagić primljena u bolnicu u Travniku zbog bolova u stomaku. Odmah je prebačena na intenzivnu njegu sa dijagnozom i kliničkom slikom teškog hemoragijsko-nekrotizirajućeg pankreatitisa nakon čega je hitno operisana.

Nakon toga je imala još tri operacije, nakon kojih je došlo do pogoršanja stanja. Prije ovog nemilog događaja bila je zdrava mlada žena koja je uživala u životu punim plućima s porodicom.

Sada se bori za život, a od iste bolesti od koje boluje prije dvanaest godina umro je njen otac. Za avionski sanitetski transport do Turske plaćeno je 8.961 eura, a za njeno liječenje je pored ovog iznosa potrebno još 40.000 eura. Udruženje Pomozi.ba dalo je garanciju bolnici da će troškovi liječenja biti podmireni.

”Molimo sve dobre ljude da pomognu da čim prije prikupimo sredstva za ovu voljenu majku i jednu od omiljenih nastavnica u osnovnoj školi Muhsin Rizvić iz Fojnice“, navedeno je u apelu udruženja.

Osim poziva na broj 17006, može se pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, klikom na opciju “Doniraj odmah” ili bankovnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje