Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Živinice: Mladi organizuju prvi OpenAir festival

Preuzmite sliku

OpenAir Festival kratkometražnog filma bit će održan od 20. do 22. augusta na Omladinskoj ljetnoj sceni grada ŽivinicE, u blizini Bosanskog kulturnog centra.

Nakon premijernog prikazivanja filma “Ožiljak” CasCader produkcije, bit će otvoren takmičarski program u okviru kojeg će biti prikazano sedam kratkometražnih filmova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Osim takmičarskih filmova bit će revijalno prikazana i dva dugometražna filma – “Meta generacije” i “Ovo nije HipHop priča“.

 • Važno je istaknuti da u organizaciji aktivnosti i cjelokupnog sadržaja OpenAir festivala učestvuju mladi ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, a prijatelji i suorganizatori projekta su Fondacija tuzlanske zajednice i Grad Živinice.

  Za sve zainteresirane posjetioce i gledaoce ulaz je besplatan.

  Pored filmskog sadržaja, organizovane su i radionice među kojima je radionica filmskog šminkanja. Voditeljica radionice, Amina Nuhić, objasnila je kako je došla na ideju.

  – S obzirom na to da u današnje vrijeme slabo postoji i ima osoba koje znaju tehnike filmskog šminkanja došla sam na ideju da predložim održavanje takve radionice. Kao jedan od edukatora i šminker realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja nadam se da ću pokušati prenijeti barem jedan dio svog znanja na učesnike kako bi im pomogla u daljem radu – ističe Nuhić.

  Pozvala je zainteresirane mlade ljude da uzmu učešće u ovom ali i u ostalim sadržajima koji su organizovani pod pokroviteljstvom CasCader produkcije.

  OpenAir Festival je prvi multimedijalni festival s fokusom na kratkometražne filmove koji se održava u Živinicama. Festival je osmišljen kao multimedijalna platforma koja će biti prilika za sve mlade ljude iz Bosne i Hercegovine i regiona da pokažu svoje talente kroz formu kratkometražnog filma.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje