Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Živinice će dobiti jednu od najsavremenijih zgrada policijske uprave u državi

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona u aprilu mjesecu dala je saglasnost i izdvojila 900 hiljada maraka za kupovinu zemljišta na kojem bi se trebala graditi zgrada Policijske uprave (PU) Živinice.

Delegat u Domu naroda FBiH Muamer Zukić (SDA) objavio je idejna rješenja nove zgrade Policijske uprave u Živinicama:

“Institucije Tuzlanskog kantona u narednoj godini planirale su izgradnju nove zgrade policije u Živinicama, prema priloženom projektnom rješenju. U tu svrhu planirana su višemilionska finansijska sredstva. Živinice će dobiti jedan od najsavremenijih policijskih objekata u zemlji!” navodi Zukić.

  • Pored gradnje zgrade PU Živinice, PU Tuzla i Policijska stanica Centar u Tuzli, trebali bi dobiti novi objekat na mjestu nikada završene zgrade Tužilaštva TK.

  • S obzirom da je izmještanjem Općinskog suda, Tužilaštvo TK dobilo potreban prostor, njihova nezavršena zgrada u centru Tuzle, postat će predmet razmjene između izvršne i zakonodavne vlasti.

    “Napravit ćemo sporazum po kojem ćemo preuzeti zgradu Tužilaštva TK u centru Tuzle, a TK će se obavezati da izgradi zgradu Općinskog suda u Živinicama” – pojašnjavao je tada ministar Mehanović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,