Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

“Zimski grad” Lukavac otvara vrata koncertom grupe Helem Nejse, trajat će do 9. januara

Preuzmite sliku

U okviru manifestacije “Zima u Lukavcu”, “Zimski grad Lukavac” će u velikom stilu otvoriti svoja vrata posjetiocima koncertom grupe Helem Nejse u petak 23. decembra 2022. Godine na lokaciji platoa ispred Centra za kulturu Lukavac.

Nakon ukrašavanja grada sa starim i novim dekorativnim elementima, Lukavac je i ove godine jedan od najukrašenijih gradova BiH te ujedno spreman i za manifestaciju “Zimski grad Lukavac 2022”.

Održavanje “Zimskog grada Lukavca” obilježit će novogodišnje praznike a manifestacija će se održati na otvorenom uz mnoštvo kulturno – zabavnih događaja. Osim bogatog gastronomskog sadržaja očekuju nas promocije, svirke koncerti i animacije za djecu.

Ispred platoa Centra za kulturu i sport Lukavac će u prazničnom raspoloženju nastupiti nekoliko muzičkih zvijezda a pored njih goste će zabavljati i lokalni bendovi.

Specijalno iznenađenje čeka mališane koji će imati priliku uživati u osavremenjenoj, šaljivoj bajci Narodnog pozorišta Tuzla „Kao mačak u čizmama“ a nakon toga u višestruko nagrađivanoj predstavi „Ljubičasto“ Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Program je dodatno obogaćen izložbama, promocijama knjiga, programom polaznika Centra za zdravo i kreativno odrastanje kao i mnogim drugim sadržajima koji će Centar za kulturu Lukavac u ovim prazničnim danima učiniti jednim od najposjećenijih mjesta na području Tuzlanskog kantona.

Zimski grad se realizuje u organizaciji Centra za kulturu i sport Lukavac, uz podršku Grada Lukavac i Turističke zajednice Grada Lukavac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,