Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zildžić: Ne vjerujem da bi mogao biti produžen pritvor za Mehmedagića

Preuzmite sliku

Salko Zildžić bio je u grupi građana koji su se ranije danas okupili ispred zgrade Tužilaštva Bosne i Hercegovine da bi iskazali podršku direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću i nezadovoljstvo zbog njegovog jučerašnjeg hapšenja u Sarajevu.

– Ovo je prvi odgovor naroda na permanentnu nepravdu prema institucijama države. Na skupu je masa ljudi koji su ginuli, borili se za ovu državu. I ja sam dijete borca, ne želim da se neko igra sa krvlju, čašću i državom u kojoj svi treba da imaju ista prava, na svakom njenom pedlju – izjavio je Zlidžić.

Ne vjerujem da bi “ozbiljan sud mogao produžiti mjere pritvora za Mehmedagića, u konkretnom slučaju”.

Ispred zgrade Tužilaštva Bosne i Hercegovine jutros se okupila grupa građana i pripadnika boračkih organizacija kako bi pružili podršku Mehmedagiću koji je jučer uhapšen u Sarajevu.

Mehmedagić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca, a u vezi s provjerama njegove diplome te transakcija prilikom kupovine dvije kuće.

On je jutros predat postupajućem tužiocu u Tužilaštvu BiH, na daljnje postupanje. U zakonskom roku bi tužilac trebalo da zatraži pritvor za Mehmedagića ili da ga pusti na slobodu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje