Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zildžić: Hrvati ne bi birali vlast u FBiH da nema Djeda Mraza, Visokog predstavnika za HDZ

Preuzmite sliku

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o imenovanju Vlade FBiH počela je danas u 14:00 sati.  

Nakon što su zastupnici DF-a napustili sjednicu i pridružili se protestima, ostali zastupnici ušli su u burnu diskusiju a na ime Schmidtove Odluke o deblokadi FBiH, odnosno o imenovanju Vlade FBiH.

Zastupnik Salko Zildžić (SDA) naglasio je da glasanje, onako kako bi moglo izgledati, olakšano ”Djeda Mrazom”, Visokim predstavnikom za HDZ, kojeg, kako kaže, ne zanimaju suštinski problemi u zemlji.

“Svaka njegova odluka tiče se samo zaštite, ne samo hrvatskog naroda, već politike HDZ-a. Omogućio im je da u svakom izbornom ciklusu budu neizostavan dio formiranja federalne vlasti”.

Čestitao HDZ-u

“Ne bi mi ni smetalo formiranje federalne vlade sa njima. HDZ predstavlja većinsku volju hrvatskog naroda. Čestitam što se uspjeli ubijedit naše diletante a vaše cvijeće da to podržavaju”, komentarisao je.

Osvrnuo se i na glasanje

“Nisam, neću i ne bih bio u koži kolega koji će danas dignuti ruku za ovakvu vladu. Zanima me kako će objasniti kako je ovo bolje nego ono što smo mogli  imati ili smo imali do sad. Čak kad su bili protesti boraca manje obezbjeđenja je bilo u ovoj sali”, izjavio je Zildžić.

Podsjećamo, pred zastupnicima je danas prijedlog za postizborni  sastav Vlade bez kadrova te stranke, potpisan ranije od predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare (Hrvatska demokratska zajednica BiH) te podržan od potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića (Socijaldemokratska partija BiH), ali ne i od drugog potpredsjednika Refika Lende (SDA). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje