Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zijad Beganović: Sedam dana tražio sam ubicu, znao sam da će ići prema Lepenici (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Zijad Beganović zvani Rojnik, vlasnik lovačke kolibe u čijoj se blizini odigrao vatreni obračun policije i Edina Gačića, za Dnevni avaz  je ispričao kako je tražio ovog čovjeka.

– Policajci su ovih dana stajali i dežurali. Jučer je bilo 30 ili 40 specijalaca. Svaku noć, ja sam, dok je bila potraga, bez policije tragao. Policija me poznaje i pozdravlja. Jučer sam do Tarčina došao, specijalac iz Tuzle me pitao jesam li naoružan, ja sam rekao da imam pušku i da mi je oduzmu ako hoće. On je rekao: “Nemoj samo sam”, a ja sam im rekao da sam najsigurniji tako. Pitali su me šta mislim da li je na ovom terenu ubica, rekao sam da je hiljadu posto i da će biti uhvaćen do mraka – izjavio je Beganović.

  • Bitno je istaći da je nakon sedam dana intenzivne potrage, u koju je u jednom trenutku bilo uključeno više od 1.200 ljudi, policija u BiH locirala i ubila višestrukog ubicu Edina Gačića.

  • Reporteri Dnevnog avaza danas, zajedno sa Zijadom Beganovićem, prolaze stazama ovog monstruma. Više pogledajte u priloženom videu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,