Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zeničko-dobojski kanton: U osnovnim i srednjim školama počeo proljetni raspust

Preuzmite sliku

U osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona, koje su 12. marta prešle na realizaciju nastavnog procesa uz podršku informacionih tehnologija i platformi, danas je počeo proljetni raspust.

Proljetni raspust za učenike traje pet radnih dana pa će nastava u drugom polugodištu u tom kantonu ponovo početi 1. aprila, ali još nije izvjesno da će biti povratka đaka u školske klupe.

-Đaci su na raspustu, a o povratku u školske klupe odlučit će Vlada ZDK, koja sutra ima zasjedanje. Danas će zasjedati Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK, koji će na sjednici Vlade ZDK podnijeti izvještaj. Tek nakon tog izvještaja, ja ću dati svoj prijedlog o nastavku odvijanja nastavnog procesa u drugom polugodištu – kaže ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić.

Ističe da je, prema posljednjim podacima, smanjen broj zaraženih učenika i nastavnika te drugog osoblja u školama, kao i onih koji su u samoizolaciji.

Postoji mogućnost, najavljuje ministar Kozlić, da odluku o povrtaku đaka u školske klupe ipak ostave za utorak ili srijedu, kada će imati više informacija o epidemiološkoj situaciji. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,