Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zeničanin pokušao prošvercovati 3.350 paklica cigareta iz Hercegovine

Preuzmite sliku

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje su na putu Sarajevo-Mostar pronašli, a potom i oduzeli 3.350 kutija cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama koje izdaje Uprava, a koje je Zeničanin K.A. pokušao prošvercovati iz Hercegovine

Procjenjena tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 17.570 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Ova aktivnost sprovedena je na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja da se K.A. iz Zenice bavi nelegalnom prodajom cigareta, koje prevozi iz Hercegovine prema Zenici. Tom prilikom je u mjestu Lepenica, na području Kiseljaka zaustavljeno i kontrolisano PMV Škoda Superb, pišu Nezavisne.

“Daljnjom provjerom utvrđeno je da je lice povratnik, te će protiv njega biti podneseni Izvještaji Tužilaštvu BiH o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz člana 210 a. Krivičnog zakona BiH”, saopšteno je iz UIO BiH.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UINO koristili su specijalizovanu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD putem Programa EXBS. Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,