Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zenica: Pred utakmicu policija povećala mjere bezbjednosti

Preuzmite sliku

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK poduzela je intenzivne aktivnosti za obezbjeđenje večerašnje prve utakmice baraža za odlazak na evropsko prvenstvo između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Irske.

U centru Zenice će od 17 sati na snazi biti izmjena režima saobraćaja u gradu, što podrazumjeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u ulicama u neposrednoj blizini stadiona. Izmijenjeni režim saobraćaja će biti na snazi do 23 sata, a nakon utakmice policijski službenici će regulisati saobraćaj do uspostave normalizacije. Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona poziva sva građane i goste da poštuju naredbe policijskih službenika izdate u skladu sa izmijenjenim režimom saobraćaja, te postupaju u skladu sa istim kako bi se izbjegle gužve i zagušenja u saobraćaju.

– Pored saobraćajnog obezbjeđenja poduzimaju se i mjere fizičkog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmice, a službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa odredbama Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje. U cilju dosljedne primjene navedenih zakonskih odredbi navijači se podsjećaju da je zabranjeno unošenje na stadion bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava petardi, baklji i sl., alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka. Pored naznačenih predmeta neće biti dozvoljeno unošenje na stadion bilo kakvih transparenata. Na prostoru oko stadiona neće biti dozvoljeno nošenje predmeta sa kojima se može sakriti identitet lica, tzv. “fantomki” i unošenje ovih predmeta u stadion. Na ulazima u stadion, vršit će se detaljan pregled svih lica radi sprječavanja unošenja u stadion navedenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion. Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na ulazima u stadion, pozivamo navijače da ranije planiraju dolazak na naznačenu utakmicu, jer će se sa ciljem zabrane unošenja nedozvoljenih predmeta na ulazima vršiti detaljni pregledi lica – saopćila je Feni Aldina Ahmić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Uprava policije MUP-a ZDK poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama, kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje