Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Željko Komšić na sastanku sa ministricom Dajanom Čolić: Odlični rezultati u TK rezultat odgovornog pristupa doktora

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministricom zdravstva u Tuzlanskom kantonu Dajanom Čolić, gastroenterologom prof. dr. Nerminom Salkićem, prof. dr. Igorom Hudićem, šefom ginekologije UKC Tuzla i ginekologom prof. dr. Zlatanom Fatušićem.

Tokom sastanka razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije korona virusa.

Ministrica Čolić i doktori informisali su člana Predsjedništa BiH o trenutnim aktivnostima, izazovima i modelima borbe protiv pandemije, te iznijeli svoje prijedloge i ideje o cjelokupnom jačanju i unaprjeđenju zdravstvenog sistema Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije korona virusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete u cilju sprječavanja širenja virusa.

Sagovornici su konstatovali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona opskrbljuje skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da u tome smislu treba jaču institucionalnu podršku.

Član Predsjedništva Željko Komšić čestitao je ministrici Čolić kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije.

Sastanaku je prisustvovao i predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, Mahir Mešalić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje