Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog vodene bujice obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Kalesija

Preuzmite sliku

Zbog vodene bujice i nanosa na kolovozu obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Tuzla-Kalesija, u mjestu Babajići, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Iz BIHAMK-a zbog nestabilne vremenske situacije i mjestimično izraženijih padavina savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik-Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

 • Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

  Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

  Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

  Povodom praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH do 06.06. do ponoći. (Foto: NKP.ba)

  Kritično i u Kikačima: Snimio jeziv prizor bujice ispred kuće

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , , , ,