Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog vakcine u Srbiji bh. građani na granici čekaju i po tri sata

Preuzmite sliku

Masovna imunizacija građana Bosne i Hercegovine, doduše u Srbiji, i ovog vikenda nastavlja se “punom parom” ako je suditi prema fotografijama koje su portalu Klix.ba ustupili čitaoci.

Naime, kako je i vidljivo na fotografijama, velike gužve zabilježene su na graničnom prelazu Uvac, koji se nalazi između Rudog u BiH i Priboja u Srbiji koji je krajnja destinacija za veliki broj bh. građana koji se žele vakcinisati u ovoj zemlji.

Kako su rekli, na graničnom prelazu se čeka i po tri sata, obzirom da je velikom broju građana već nastupio i termin za revakcinaciju, što je uz one koji su krenuli po prvu dozu, stvorilo velike gužve na bh. strani granice. Ipak, kako kažu, jednom kada se pređe granica čitav proces vakcinacije je veoma brz i sve je gotovo za nekoliko minuta.

Podsjećamo, Iz Instituta za javno zdravlje Srbije su ranije za Klix.ba potvrdili da je državljanima BiH za vakcinaciju potreban samo lični identifikacijski dokument te da mogu doći na bilo koji punkt u Srbiji.

U Srbiji je moguće vakcinisati se sa nekoliko vrsta vakcina – Pfizer, AstraZeneca, kineske vakcine, Sputnik V, međutim, od mjesta vakcinacije zavisi i koju ćete vakcinu dobiti. Tamo gdje imaju više vrsta na raspolaganju, možete i birati svoju dozu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,