Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog tuče na Vlašiću, BiH će otkazati učešće na Evroviziji? (VIDEO)

Preuzmite sliku

U noći sa utorka na srijedu u restoranu Eko Fis Vlašić predstavnici BiH na Evrovoziji su slavili rođendan pjevača Fuada Backovića Deen-a, a zatim je došlo do incidenta u kojem je povrede zadobio pjevač Šaćir Ameti, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, sukob je izazvao Almir Ajanović, autor pjesme “Ljubav je” koju izvode Deen, Dalal Midhat-Talakić, reper Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner. Iz MUP SBK potvrdili su za Patriju da je policija bila na licu mjesta.

– Sinoć oko dva sata iza pomoći policijskoj stanici Travnik obratio se A. Š. iz Sarajeva i prijavio da je u restoranu Fis na Vlašiću A. A. iz Sarajeva pogodio flašom u predjelu glave, te je tom prilikom zadobio povredu. Na lice mjesta je upućena policijska patrola Babanovac, Vlašić, a sačinjena je službena zabilješka i podnijeta prekršajna prijava. Prema izjavi doktora, osoba A. Š. zadobio je lakšu povredu – potvrdila je Ljubica Tomašević portparolka MUP-a Srednjobosanskog kantona za agenciju Patria.

Nakon što je Ajanović “greškom” pogodio Ametija, gađao je repera Jalu. Navodno, Ajanović je na Jalu nasrnuo u vidno alkoholiziranom stanju.

Reper Jala je snimio video u kojem kaže da je dobro i da mu nije slomljen nos.

Prema informacijama iz BH Eurosong tima, moguće je da bude otkazan odlazak na Evrovoziju, te će po povratku sa Vlašića biti obavljen razgovor nakon čega će biti donesena konačna odluka.

– Trenutno raspolažemo neprovjerenim i onim informacijama koje su dostupne svima. Nakon razgovora sa našim predstavnicima izdat ćemo saopćenje za javnost – kazala je Maja Čengić PR BH Eurosonga.

Inače, na Vlašiću je bila i ekipa Hayat TV-a koja je snimala emisiju Hayat production koju vodi Hana Hadžiavdagić-Tabaković. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje