Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog tragedije koja je zadesila porodicu Fejzić pokrenuta akcija za pomoć

Preuzmite sliku

Atletski viceprvak Specijalne olimpijade BiH za 2020 u discipline 200 m Halil Fejzić tragično izgubio život u svojoj 24-toj godini.

 • Još jedan tragično izgubljen život mladog sportiste. Naime, u nedjelju 3. decembra je u mjestu Repuh u Živinicama nesretnim slučajem život je izgubio Halil Fejzić, član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle.

  Halil Fejzić je samo prije tri mjeseca osvojio titulu državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 m. Borba za preživljavanje devetočlane porodice, od kojih je petero živjelo u doniranoj kući Holandske vlade i koji su živjeli od socijalne pomoći i hrane iz Narodne kuhinjie traje godinama.

  Braća Halil i Halid koji su sa poteškoćama u razvoju pokušavali su pomoći svojim roditeljima radeći različite poslove, kao što utovar uglja, sječa drva.

  Nažalost, jučerašnja vožnja na traktoru natovarenom drvima koja sus u Halil i Halid zaradili svojim roditeljima koštala je života Halila, koji je nesretno pao sa traktora pod gumu. Još, veća tragedija je što je umro na rukama svoje majke.

  Dženaza nesretnom Halilu Fejziću, biti će obavljena u utorak, a zvaničan termin će biti saopćen naknadno.

  Telegrame saučešća porodicni Fejzić, udruženju “Hrabro srce” i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportke i javne ličnosti, sportke organizacije a medju prvima i Olimpijski komitet Bosne i Heccegovine, kao i predsjednik Evropske specijelne olimpijade za Evropu/Eroaziju gospodin David Evangelista.

  Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi porodica Fejzić, takodjer, je pokrenuta i akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop nesretnog Halila Fejzića.

  Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj: 065 866 072Kada Delić-Selimović-Specijalna olimpijade BiH, ili 060 301 87 21 Zumra Bečić – predsjednica udruženaj “Hrabro srce”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,