Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog krijumčarenja ljudi protjeran državljanin Iraka iz BiH

Preuzmite sliku

Služba za poslove sa strancima (SPS) Bosne i Hercegovine izrekla je mjeru protjerivanja državljaninu Iraka koji se dovodi u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem ljudi.

“Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom duži vremenski period preduzimaju mjere i radnje na pronalasku lica za koje se raspolaže informacijama da je uključeno u kriminalne aktivnosti u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem ljudi”, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Na području Kantona Sarajevo, lokalitet opštine Ilidža, od strane inspektora za strance, u četvrtak je izvršeno lociranje i lišenje slobode kretanja jednog lica, državljanin Iraka inicijala M. A.

“Prema državljaninu Iraka, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH. Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi”, navodi se u saopštenju SPS-a.

Dodaje se da će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim, davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje