Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog korupcije slobode lišena dvojica službenika Granične policije BiH

Preuzmite sliku

Zbog koruptivnog djela slobode su lišena dvojica službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela primanja dara ili drugog oblika koristi, u svezi sa kaznenim djelom zlouporabe položaja ili ovlasti.

Po nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, slobode su lišena dvojica djelatnika Granične policije na GP Karakaj.

Ovi policijski službenici su pod istragom i osumnjičeni su da su od stranih državljana sa područja Crne Gore, prilikom njihovog ulaska u Bosnu i Hercegovinu, zahtijevali i primili dar, kako bi ih pustili na teritoriju Bosne i Hercegovine, bez insistiranja na određenoj dokumentaciji i procedurama, u svezi pandemije COVID-19.

Prikupljeni su dokazi i iskazi svjedoka, kojima je dokumentirano počinjenje kaznenog djela, te je tužilac Tužilaštva BiH zapovjedio lišenje slobode osumnjičenih, te dalje radnje i aktivnosti na dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Osumnjičeni pripadnici Granične policije bit će ispitani nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje