Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zbog izlijevanja vode obustavljen saobraćaj u mjestu Đurđeviku

Od 12:10 sati, zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-18 Kladanj-Živinice (u mjestu Đurđevik).

Također, na istom magistralnom putu (M-18), ali na dionici Bogatići-Trnovo, zbog oštećenja kolovoza, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone, dok je za putnička vozila u funkciji jedna saobraćajna traka.

 • djurdjevik
 • Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionicama M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta) i M-19 Han Pijesak-Vlasenica (u mjestu Tugovo).

  Zbog izlijevanja vode u podvožnjacima na ulazima u Žepče i Zenicu (Blatuša) sa magistralnog puta M-17, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

  Također, zbog izlijevanja vode na kolovoz, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom na dionicama M-5 Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) i M-19 Milići-Vlasenica (na ulazu u Vlasenicu).

  Podsjećamo da se na dionici M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići), zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično-jednom trakom, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac.

  Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Do kraja ovog mjeseca, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-Vinjani Donji, saopšteno je iz bihamk-a.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje