Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog guste magle smanjena vidljivost u višim prijedjelima BiH

Preuzmite sliku

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) jutros upozoravaju vozače na smanjenu vidljivost na putevima širom zemlje zbog guste magle, prenosi Anadolu Agency (AA).

BIHAMK posebno izdvaja putni pravac Turbe-Banja Luka, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 do 30 metara.

Zbog učestalih padavina, BIHAMK vozače upozorava na mokar i klizav kolovoz. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

“Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu“, kažu iz BIHAMK-a.

Dodaje se da su u toku radovi u tunelu Kalovita brda na magistralnom putu Sarajevo-Pale, zbog čega je saobraćaj u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju putne pravce: Hadžići-Pazarić, Stupari–Kladanj, Tuzla-Kalesija, Semizovac-Ilijaš i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,