Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog Covid-19 angažiraju se resursi Oružanih snaga BiH

Preuzmite sliku

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima zbog velike opasnosti od širenja COVID – 19, u privremenom ustupanju dva sanitetska kontejnera općinama Tomislavgrad i Drvar.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu i isti će se dostaviti Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju Ministarstva sigurnosti BiH u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za januar, februar i mart 2020. godine. Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju Ministarstva sigurnosti BiH o mjerama i aktivnostima koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprečavanja trgovine ljudima i poboljšanja statusa Bosne i Hercegovine na listi zemalja koje katalizira Odsjek za nadgledanje i borbu protiv trgovine američkog State Departmenta.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju za poboljšanje regionalne i prekogranične povezanosti u Jadransko-jonskoj regiji. Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Sporazumu o primjeni XI dijela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja više sporazuma BiH i drugih država.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje