Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog aktuelne situacije uzrokovane koronavirusom: Oslobođenje uvodi vikend-izdanja novine 

Preuzmite sliku

Ove subote čitatelje dnevnog lista Oslobođenje na kioscima širom BiH očekuje vikend-izdanje novine. Riječ je dvobroju na 48 strana u kojem će biti sažete sve aktuelne informacije iz BiH i svijeta, s fokusom na vanrednu situaciju izazvanu koronavirusom, te najčitanije rubrike redovnog subotnjeg i nedjeljnog izdanja Oslobođenja.

„Ovim potezom na neki način iskazujemo naše društveno odgovorno djelovanje. Uvažavamo preporuke nadležnih institucija o potrebi ograničenog kretanja građana BiH, pa našim vjernim čitateljima pružamo priliku da umjesto dva puta na kiosk odu jednom.

  • Osim toga, štedimo papir jer ne znamo kada ćemo dobiti nove količine. Dat ćemo sve od sebe da i dalje zadržimo rubrike i priloge koje čitatelji vole, nastojat ćemo da informišemo potpuno i objektivno, te s čitateljima podijelimo i informacije i razmišljanja, svjesni da je novinarska odgovornost danas trostruko važna: na našim je plećima obaveza da svoj posao obavljamo profesionalno, da izvještavamo i ostanemo čuvari demokracije, ali i da sačuvamo svoje redakcije“, poruka je glavne i odgovorne urednice dnevnog lista Oslobođenje Vildane Selimbegović.

    Selimbegović ističe opredjeljenost dnevnog lista Oslobođenje da se nikada nije i neće baviti senzacionalizmom.

    „Bili smo i ostalo na strani ljudi i njihovih prava, borac za istinu i onda kada ona boli: naši portali prate zbivanja u zemlji i svijetu iz sata u sat, i nastojat ćemo da uz nas budete konstantno kvalitetno obaviješteni. Novina je uvijek više od vijesti, naše teme, analize i razgovore i dalje ćemo pripremati, naši kolumnisti će ostati aktuelni, naš list će i dalje stizati do čitatelja na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, dokle god distributeri budu obavljali svoj posao. Bit ćemo tu za vas i uz vas, jednako kao što vjerujemo da ćete vi ostati uz vaše i naše Oslobođenje“, kaže Vildana Selimbegović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje