Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Završeno suđenje Muslimoviću: “Odbio sam šverc droge”

Preuzmite sliku

Tužilac Igor Cimeša zatražio je da optuženi folk pjevač Halid Muslimović bude kažnjen u granicama predviđenih zakonom, dok je estradni umjetnik rekao da nije kriv po optužnici koja ga tereti za nanošenje povreda Sonji Bašić iz Melburna s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Sutra će biti izrečena presuda u ovom predmetu, a Muslimović je danas rekao na završnim riječima u banjalučkom Osnovnom sudu da je u ovom slučaju riječ o pokušaju iznude u koju su umiješani i pravosudni organi. Prema njegovim riječima, u pitanju je “bildanje optužnice” kao i da mu je tužilac rekao da sve može biti povučeno ako Bašićevoj isplati novac, a sve to, kako kaže, smatra iznudom.

Prema njegovim riječima, Bašićeva je od njega tražila da joj pomogne oko šverca droge preko granice, a on je sve odbio i nastao je problem. Cilj Bašićeve je, kako je rekao, da ga blamira u medijima, uništi mu turneju, te smatra da su u ovom slučaju “sud i tužilaštvo zloupotrijebljeni”.

“Nisam je dotakao osim kad sam je pridržavao da ne padne. Čuo sam priče kako će me sahraniti. Pričala je i kako su u BiH jeftini dokazi”, rekao je Muslimović.

Rekao je da je imao prijetnje zbog čega je pazio kuda se kreće, te da je i medijski ugrožen kao i njegov posao i porodica, te da mu je prijetila albanskom mafijom i opasnim momcima. Dodao je da je Bašićeva u Australiji imala sukobe sa zakonom te da svi znaju da je ona diler i da je zato i osuđivana.

 • Njegov branilac Milenko Tomić je rekao da Tužilaštvo ničim nije dokazalo da je njegov branjenik počinio djela za koja ga terete.

  Tužilac Igor Cimeša smatra da je oštećena detaljno i jasno opisala tok i hronologiju događaja, a njen iskaz potvrđen je nalazom vješačenja njenih povreda. Rekao je da je optužena bez preuveličavanja pokazala dosljednost, uvjerljivost te da je bila emotivna i bez sumnje je potvrđeno je da su povrede nastale onako kako to tvrdi optužnica i sama oštećena.

  Muslimovića optužnica tereti za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti, a napad se desio 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjaluci.

  Ona je ranije izjavila da je od Muslimovića prije napada bila tražila da joj vrati oko 400.000 KM koje mu je navodno tokom trogodišnje veze bila uplatila. Na tom putu je vukao za kosu, bacao na beton, udario više puta, a nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji, zaprijetio joj je:

  “Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”.

  Njen punomoćnik Dragan Tolimir rekao je danas da je Bašićeva od ovog događaja u strahu, ali i da joj optuženi i dalje šalje prijeteće poruke što je prijavila nadležnima. (Nezavisne.com)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,