Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Završeno kontrolno brojanje glasova za predsjednika RS-a

Preuzmite sliku

Završeno je kontrolno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske, rečeno je večeras Srni u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu.

Centralna izborna komisija BiH za sutra u 14.00 časova zakazala je sjednicu na kojoj će biti razmatran izvještaj Glavnog centra za brojanje i glavne kontrole o obavljenom kontrolnom brojanju za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

CIK je u u subotu, 22. oktobra, utvrdio preliminarne rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

CIK je obavezna da 30 dana od izbora, odnosno 2. novembra objavi konačne rezulate za sve nivoe vlasti u BiH, uključujući i predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici CIK-a donijeta je nova naredba o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje za više nivoa vlasti na području cijele BiH.

Prema ovoj naredbi, između ostalog, ponovo će se brojati glasovi za Narodnu Skupštinu Republike Srpske sa po jednog biračkog mjesta u Banjaluci, Čelincu i Rudom, te sa deset biračkih mjesta u Nevesinju.

Osim toga, glasovi će ponovo biti brojani i za skupštine kantona sa tri biračka mjesta u Goraždu, u Cazinu sa sedam biračkih mjesta, te u Sarajevu sa jednog biračkog mjesta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,