Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Završena izgradnja ljetne scene u Živinicama: “Ponosni smo na ovaj objekat, jedinstven u BiH”

Preuzmite sliku

Na području Grada Živinice u proteklom periodu ralizovano je mnogo uspješnih infrastrukturnih projekata koji u prvi plan stavljaju kulturni i društveni život.

U okviru takvih infrastrukturnih projekata je izgradnja ljetne scene u neposrednoj blizini BKC-a Živinice, čiji radovi su privedeni kraju. Riječ je o ljetnom atriju koji će je izgrađen isključivo u svrhu popularizacije raznih oblika umjetnosti.

  • Cilj ovog projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada kao domaćina velikih ljetnih scena.

    Koncept ljetne scene je 300 mjesta, a finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM u potpunosti obezbijeđena iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

  • Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo zbog izgradnje ovog projekta, te naglasio da su Živinice prvi Grad sa ovakvim jednim kulturnim hramom.

    “Nakon 2 mjeseca rada, završeni su radovi na gradnji Omladinske ljetne scene. Ovo je jedinstven hram kulture u našoj zemlji. Ponosan sam na ovaj objekat, jer osim što je namijenjen za kulturu i umjetnost, jedinstven je u BiH.” istakao je Direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić.

  • Direktor BKC-s Živinice uz objavljene fotografije najavio je i objavljivaje raspored dešavanja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje