Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Završen sastanak u Srebrenici, Alija Tabaković poručio: Bojkot je konačna odluka, dobili smo podršku probosanskih stranaka

Preuzmite sliku

Kako je danas objavljeno, uoči ponovljenih izbora u Srebrenici, koji su planirani za nedjelju, lideri probosanskih stranka danas su se okupili u ovom gradu gdje su održali sastanak s predstavnicima Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”.

Alija Tabaković, koji je bio kandidat za načelnika Srebrenica, obratio se nakon ovog susreta te je podvukao kako su dobili podršku probosanskih stranaka za bojkot izbora.

“Izbori u nedjelju su nepravedni za nas i bojkot je naša konačna odluka. Mi smo pozvali da se uopće ne izađe na izbore. Također, naši kandidati neće prihvatiti osvojene mandate.”, istakao je Tabaković. Za kraj, kaže kako su ovim potezom željeli poslati poruku da Centralna izborna komisija nije ponovila glasanje putem pošte i da je to njihova odgovornost. S obzirom na to da danas Bakir Izetbegović nije prisustvovao sastanku, njega je mijenjao Edin Ramić.

,,Mi smo danas tu kao podrška. Nije suštinski bitno što Izetbegović nije tu, bitno je da damo podršku.”. istakao je Ramić.

Sadik Ahmetović iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” kazao je kako traže prava za glasanje ljudi koji su žrtve genocida.

,,Tražimo da svi oni koji su izvan Srebrenice imaju pravo da glasaju. Pozivamo međunarodnu zajednicu da omogući da žrtve genocida ostvare ovo pravo.”, kazao je Ahmetović.

Lider SDP-a Nermin Nikšić je podvukao kako je velika odgovornost odluka o bojkotu te je kratko dodao: ,,Želimo da Ustavni sud donese privremenu mjeru kojom bi se omogućili fer izbori.” (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,