Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Završen projekat primarne vodovodne mreže u Poljicu

Preuzmite sliku

Na danas održanoj konferenciji za medije premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Emir Begić predstavili su uspješno okončan projekat izgradnje primarne vodovodne mreže dužine ukupno 20 kilometara.

Kako je istaknuto radi se o prvoj fazi znatno većeg projekta, izgradnje Vodovoda u Poljicu Gornjem i vodosnabdijevanja stanovnika ovog kraja.

„Nažalost realizacija ovog projekta predugo traje. Ovo je jedna od najvećih mjesnih zajednica na području Kantona i mi ćemo kao Vlada TK i u narednom periodu osigurati potrebna dodatna sredstva da u cjelosti realiziramo ovaj projekat, čime će mještani poljica dobiti vodu u svojim česmama“, rekao je premijer Halilagić.
Danas prezentirani projekat je zajednički projekat Vlade TK i Grada Lukavca, za čiju je realizaciju Vlada izdvojila oko 600.000 KM.

  • „Ovaj projekat nije nimalo jednostavan. Radi se o problemu koji je prilično veliki i mjesnoj zajednici koja je razgranata i mnogoljudna, ali smo krenuli ka sistemskom rješavanju problema vodosnabdijevanja. U ovoj prvoj fazi riješili smo najteži dio priče, a to je primarna mreža koja je kičma cijelog sistema vodosnabdijevanja. Ovim smo stekli uslove da krenemo i u drugu fazu. Mislim da Poljice ovim dobiva šansu da nakon ove faze postane mjesna zajednica koja će imati najsređeniji vodovod u Bosni i Hercegovini“, kazao je gradonačelnik Lukavca Edin Delić.

  • Osim ovog projekta u Poljicu, Kantonalna vlada realizirala je i niz drugih kapitalnih infrastrukturnih investicija na području Grada Lukavca.

    „Mi u Lukavac zaista dolazimo s obrazom. Preko 3 miliona KM smo osigurali Gradu Lukavcu za realizaciju kapitalnih projekata. Osim toga potpisali smo i Sporazum za izgradnju zgrade Općinskog suda u Lukavcu, tako da su kompletne investicije u Lukavac ove godine negdje oko 8 miliona KM. Pomogli smo niz projekata u oblasti vodoprivrede, putne infrastrukture, investicije u školske objekte i time pokazali da zaista nastojimo uvažiti svaku jedinicu lokalne samouprave i istinski raditi na ravnomjernom razvoju svih lokalnih zajednica Tuzlanskog kantona“, zaključio je premijer Halilagić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje